Doruilioi.com

        Super-avionul viitorului: Trei etaje, 750 de pasageri si aripi care        

             Super-avionul viitorului: Trei etaje, 750 de pasageri si aripi care se repara singure (Galerie foto)
Foto: Daily Mail
Avioanele din viitor ar putea avea trei etaje si aripi care se repara singure in timpul zborului in cazul unei situatii de urgenta. Nu este un scenariu SF, ci un prototip revolutionar de aeronava, creat de spaniolul Oscar Vinals.
Balena Cerului, dupa cum l-a numit creatorul sau, este mai mare decat un Airbus A380, se aseamana cu o nava spatiala si poate transporta peste 750 de pasageri, scrie Daily Mail.
Calatorii sunt impartiti in trei clase, fiecare dintre acestea ocupand cate un etaj, conceptul fiind o versiune moderna a celebrului Titanic. Este vorba despre “clasa turistica” – echivalentul clasei economice, “clasa turistica cu priveliste” sau clasa business si “clasa intai”, care este cea mai luxoasa sectiune.
In plus, pasagerii vor putea vedea imagini virtuale cu peisaje reconstituite intocmai pe ferestrele avionului, pentru a nu se plictisi in timpul zborurilor lungi.
Motoarele aeronavei se folosesc de cele mai noi tehnologii pentru a permite o decolare de pe loc, fara sa fie nevoie ca avionul sa isi ia avant. De asemenea, planurile spaniolului arata ca, in caz de prabusire, cabina cu pasageri se detaseaza de aripi, pentru a reduce numarul de victime.
Aparatul de zbor ar fi o afacere buna pentru orice companie aeriana, pentru ca permite transportul a 755 de persoane. Oscar Vinals a spus despre creatia sa ca are mai sanse sa devina avionul viitorului, fiind economic si sigur.