Doruilioi.com

PP-DD1

 

Un interviu deosebit  cu  o  personalitate remarcabila  din  diaspora  romaneasca :

 

 

“UN   ROMAN  PROVIDENTIAL  PENTRU   ROMANIA”

                                              Domnia  sa,    Domnul  DORU LEVI ILIOI

 

 

 

Cine este dl.  Doru Levi Ilioi ?

1.Reporter:  Ce  ne puteti spune  despre anii  copilariei si  tineretii petrecuti in Romania ?

Sunt nascut pe data de 6 februarie 1963 in orasul Radauti, judetul Suceava,  in frumoasa si binecuvantata Bucovina, intr-o familie de 9 frati si 3 surori.  Am urmat scoala primara la Scoala generala nr. 1,   apoi clasele 5-8 la Scoala generala nr. 2. Clasele 8-10 la Liceul nr.2  Radauti.

Doream sa urmez  cariera  militara si  merg mai departe la Liceul Militar din Campul Lung, dar datorita familiei si credintei evanghelice, era imposibil. Aici pentru prima data,  din fragezii ani ai tineretii  am fost mahnit  de aceasta nedreptate si, fiind prea tanar sa pot rezolva ceva,  m-am decis  ca urmatorul pas,  ca  tanar  roman,  care  doream  sa  fac  ceva important  in  viata,  este libertatea, ceea ce la noi in Romania nu era.  Spiritul revolutionar indreptat  impotriva  minciunilor  si nedreptatilor din mine nu ma lasa pe pace si la gandul ca voi trai  in Romania desertul communist,   vedeam in viitor ori moartea ori puscaria pentru multi ani.

Ei bine, la 16 ani, m-am angajat la TCMM unde tatal meu si unchiul mei erau sefi si aveau un punct de lucru la Moldova Noua. Mi-am cerut transferul din Calimani, Vatra Dornei, la Moldova Noua, sub pretextul sa mai vad si eu tara, pentru ca nu prea circulasem  in afara  Bucovinei . Asta s-a intamplat undeva  prin luna Iulie 1979  cand dotat cu ceva  informatii strict necesare, am parasit Romania pe data de 25 August 1979. Aveam  doar 16 ani si cateva luni, cand piciorul meu a calcat  pe  pamantul Iugoslaviei, poarta spre Vest si spre libertate.

2. Reporter:  Nu ti-a parut rau dupa Romania si dupa familie ?

Binenteles ca da. Sunt  roman bucovinean si  dorul  de  tara  mistuie intotdeauna sufletul  de  roman. Toti  romanii  din  diaspora simt la  fel  chiar  daca nu vor  sa recunoasca  acest  lucru.  Este  o  stare divina lasata  de  Dumnezeu in  sufletele  sincere  ale  romanilor . Bineinteles, toate amintirile din copilarie erau  despre  Radauti  si despre  colegii si prietenii mei. Apoi familia mare in care  eram foarte uniti, dar cand ai un scop in viata, sau cand Dumnezeu are un plan cu tine treci peste melancolia  trecutului si privesti doar spre viitor.

Eu cred ca cine are un mesaj pentru lume niciodata nu este de la inceput  inteles. Cred ca Dumnezeu ”bobineaza” pe  unii oameni in diferite feluri.

Eu cred ca asa am fost  predestinat de Dumnezeu si nu as fi putut face nimic altceva,  ci doar ce era in planul lui pentru mine.

Cine are un mesaj pentru lume trebuie  sa  aiba  curajul  si  forta mentala  sa-l  spuna  desi, la prima vedere, ori  poate niciodata, nu va fi inteles. Insa  trebuie  sa  ai  taria  de  character  sa-l  spui  semenilor tai indiferent  de vremuri,  tocmai ca  sa-i aperi,  de  aceea  eu nu  mai inteleg  de  unde  atata  lasitate    a  inundat  poporul  roman,  de a  alege  in  fruntea lui numai praduitori  si mincinosi  incompetenti.

3.  Reporter:  Odata ajuns in Iugoslavia ce s-a intalplat mai departe?

Nu am avut nici o informatie  realista  si  prealabila  despre Iugoslavia  iar  acolo  am  descoperit    ca orice minut era o surpriza.  In acele  vremuri  Iugoslavii vanau Romanii ca pe niste animale, pentru bani.

Erau facute pe spinarea Romanilor niste afaceri extraordinare la masa rotunda  din acest  comert imoral cu oameni  si destine .

Am ajuns in posesia unor informati extraordinare. Se facea negot pe grupe de romani. Venea un reprezentant din Romania si studia grupul care pleca ilegal din Romania, cam in acelasi perioada de timp.  Erau tinuti pe  grupe,  in diferite inchisori din Iugoslavia. Eu am fost detinut  in Varsak.

Ceausescu a spus negociatorului  ca  va  da… pana la doua vagoane de sare… pentru grup, numai daca grupul contine anumite persoane dotate cu anumite informati strategice, sau persoane ce au facut paguba statului Roman
In acel moment intrau si Americanii pe fir si ei aveau o anumita suma fixa pe fiecare grup. Era la atitudinea autoritatilor Iugoslave daca vei fi dat inapoi ( vandut pentru sare) sau mergeai inaine ( vandut pentru dolari).

Ce am vazut si experimentat nu pot deocamdata descrie fara lipsa  de  sinceritate, insa  vine vreme si toate vor fi incluse intr-o carte  pe  care  o  voi  scrie  si  publica   sub numele :  ” Libertatea nu este gratuita
Imi aduc aminte ca am fost transferat la Padinsca Schela. Acolo era semnul ca Americanii au castigat si mergem mai departe. Acolo ne-am intalnit cu vre-o 30-35 de Romani din toate inchisorile din Iugoslavia. Ne-au inchis pe toti in doua mari camere si asteptam transportul spre Vest.

Cine nu a ajuns acolo erau tinuti separat si pusi impreuna si dati inapoi la autoritatile Romane, unde te astepta moartea sau puscaria. Sunt prea multe detalii sa le spun.

4.  Reporter: De acolo unde?

De acolo am fost impartiti in 2 grupe mai mici. Pe unii i-au lasat prin padurile de langa granita Austriei iar pe unii, incluzandu-ma si pe mine ne-au lasat in padurea de langa Maribor langa frontiera Italiei care si pe aceea trebuia sa o trecum ilegal. Am trecut in Italia si doream sa ne predam autoritatilor si ei, politia, fugeau de noi. Acolo am simtit pentru prima data  fiorul  real  si placut  al libertatii . Sa vrei sa te predai si n-ai cui. S-a rezolvat si aceasta problema si am fost plasati intr-un camp, fost American in Trieste, Campul Padriciano.
Pentru mine viata a din acele momente a  fost destul de grea si interesanta si in acelasi timp plina de  aventura. Acolo am lucrat, din greu,  desi inca nu aveam 17 ani. Intr-o zi am fost acostat de o trupa de polonezi si m-au batut rau de tot. A doua zi mi-a crapat apendicita in mine si am cazut pe strada.

Am fost internat la spital si operat de apendicita. Fara parinti, fara frati, minor intr-o tara straina si in spital.. pe moarte. Ma gandeam oare voi mai iesi de aici ?,… dar cum am spus inainte, daca Dumnezeu are un plan cu tine  nu trebuie sa  disperi,  trebuie sa-l duci pana la capat. Si aici sunt foarte multe detalii dar toate vor fi descrise in cartea ” Libertatea nu este gratuita..”

5. Reporter:  Ce urmeaza?

Dupa toate peripetiile mele in final in 1980 doar cu cateva zile dupa ziua mea de nastere 6 Februarie am plecat la Roma, pentru cateva zile, apoi m-am imbarcat avionul companiei Alitalia si am luat zborul catre New York, spre statuia Libertatii pe care o studiasem de la 13 ani.

Cand am coborat in aeroportul JFKennedy, vreau sa va spun sincer ca mi s-a zbarlit parul pe mana, m-a trecut un fior pe spate si parca aveam o profunda  experienta spirituala,  stiam  ca  voi  reusi !.  Toate s-au schimbat, dar cel putin asa am simtit eu in acel timp. Jimmy Carter era presedintele Americii si am nimerit si intr-un an electoral, intr-o campanie infocata intre el si Ronald Reagan.

Acest om cand a castigat alegerile, parca mi-a schimbat si mie viata. Mi-a placut felul lui de a face politica, am devenit republican si iata ce dupa 34 de ani sunt un republican loial, avand legaturi stranse cu persoane de rang inalt din acest partid.

6. Reporter :  America pe scurt?

Din 1980 pana in 1983 am cunoscut toata America. Los Angeles, Houston, San Antonio, Phoenix, Las Vegas, Portland, Chicago, Detroit, Sprinfield si alte orase mai mici. Pe atunci erau foarte putini romani. Dupa multe aventuri in final m-am mutat la New York unde aveam sa ma casatoresc cu Ana, care era din Varsak, Iugoslavia, doar la cativa kilometri de cladirea inchisorii unde am fost detinut in 1979. Aici am vazut ca Dumnezeu are un alt mare plan cu mine. Toti romanii din acea zona au inceput sa ma iubeasca. Eram favoritul romanilor din Banatul Sarbesc.
In  New York am locuit din 1983 pana in 1998. Acolo Dumnezeu mi-a dat 3 copii, Christina, Tatianna si Jonathan.
Am  studiat  cu mult  har  teologia  si  am terminat Institutul Theologic ITP, si binenteles multe cursuri in alte materii exacte .

Cursurile de masterat le-am facut la Institutul Catholic, “The Diocese of Brooklyn”. Prin acest institut am fost  desemnat  ca Clergy in 83rd precinct, si puteam intra oriunde fara abtinere.

Acolo pentru prima data am fost introdus la Rudy Giuliani. Avea pozitia de attorney general si era in campanie pentru primaria orasului New York. Am facut parte   cu cinste  din campania lui in alegeri . Castigand, a ajuns cel mai mare primar pe care l-a cunoscut America vreodata. Primarul care a facut fata la 9-11.
La fel  am  fost prieten si vecin cu seful la New York Port Authority unul dine cei mai puternici oameni din America.
In 1998 m-am mutat cu familia in Phoenix, Arizona unde  aici locuim si  in prezent.
In 1998,  noiembrie am deschis compania comerciala “ El-Shaddai Fashion” , si am inceput sa lucrez contracte de guvern, uniforme pentru institutii, federale, si de state.  Obtinand statutul  NAFTA, m-am extins in Mexico in statul Chiuhuahua,  profitand de  oportunitatile importului si exportului  produselor care erau fabricate, fara taxe vamale.  Am deschis a doua companie comerciala  “ Navijet Fashion”  si tot prin NAFTA, am obtinut statutul de  comert liber  pentru  toate  produsele  in cauza .
Ei bine, deci de 15 ani sunt angrenat  commercial in acest proces economic  de  succes.
Acum sa ma ocup putin  si  de cealalta parte profesionala  care ma caracterizeaza:

In 1994 am fost desemnat  ca pastor  in bisericile Romane. Fiind Ordained Bishop, odata ajuns in acest oras,  unde sunt multi romani, am pastorit pentru aproape 12 ani  credinciosii  in  biserica Emmanuel, o biserica in jur la 150 de membrii.

Cand am intrat in politica, m-am gandit ca niciodata nu poti face doua lucruri bune in acelasi timp, si am unit biserica cu o binerica sora mai mare,  Elim care in acel timp avea aproximativ 500 de membrii. In acesti ani am tinut un congress si o conventie la care au participat mii de romani, pe  care  i-am  ajutat cum am  putut eu mai  bine . Nu trebuie  sa  ma  laud , ci  ei pot  sa o spuna mai  bine.
Pe plan politic lucrurile sunt putin mai complicate si mai interesante . Am devenit republican pentru ca l-am iubit pe Ronald Reagan. Ma uitam la televizor in 1981 cand s-a interupt toate canalele si a anuntat ca presedintele a fost impuscat. Pentru mine a fost o lovitura extraordinara. Cand m-am nascut eu in 1963 a fost asasinat presedintele Kennedy iar acum sub ochii nostri a fost un atentat la viata presedintelui Reagan. Cunoascandu-l pe Rudi Giuliani si fiind clergy in 83rd police precinct, parte din campania lui pentru primaria orasui New York, mi-am propus sa intru in politica si sa incep sa sustin principiile republicane din tara mea  de  adoptie, USA.
In orasul Pheonix, am fost in campania pentru primaria orasului a consilerului Phil Gordon, care a castigat primaria si a devenit pe langa  primar  si prieten de familie,  iar  dupa 8 ani de mandat  eu  deja eram prieten  si cu viitorul primar a orasului Greg Stanton. Nu mai vorbesc de congresmanul Trent Franks care iarasi este prieten cu familia noastra si oricand are un cuvant bun pentru noi.
Am cunoscut pe unii dintre cei mai puternici senatori din USA, senatorul Jon Kyl, republican si senatorul John McCain, republican.

Cu Senatorul John McCain m-am intalnit de foarte  multe ori si chiar am vorbit cu el de situatia din Romania.
L-am cunoscut pe John Boehner, Ohio congressman, care este liderul si “speaker of the House” un om foarte bine pregatit si sincer.
Unul din punctele mele de cotitura politica, cand m-am hotarat sa intru in politica romaneasca si visez sa ajung Presedinte al Romaniei  a fost cand m-am intalnit personal cu presedintele George W Bush in Phoenix, Arizona.

Acolo am avut  revelatia  ca  un om  sincer si bine intentionat  poate  reusi .

L-am vazut  personal  ca pe cel mai umil si sincer om pe care l-am intlnit vreodata. M-a cuprins, m-a intrebat ce fac parintii mei si printre altle mi-a propus o vizita la Casa Alba cu intreaga mea familie,  care nu este mica deloc.

Mi-a spus de  experienta  sa ,   cum la Bucuresti cand vorbea de pe acelasi balcon de unde  a vorbit ultima data Ceausescu, chiar  in timp ce vorbea a aparut  un curcubeu  mare.   A retinut ca  a fost  un semn pentru el, dar mi-a  replicat   ca  si pentru mine,  amintindu-mi   ca  Romania   este  predestinata  sa  aibe un mare  viitor .

Acest om mi-a schimbat traictoria si gandurile politice inspre ” totul este posibil”.

De mic am visat sa fie presedintele Romaniei, dar de aceasta data  acest  gand  sincer  de  aducere  a  dreptatii in Romania,   nu-l mai tin pentru mine ci vreau sa-l impart cu toti Romanii. Sunt mahnit   cand  vad  ce  s-a  ajuns cu politica si incompetentii   din Romania.
La alegerile prezidentiale din USA, 2012, am fost invitat in campania presedintelui Barak Obama si chiar sa-l intalnesc cand trebuia sa  vina   in orasul Phoenix,  eu  am  fost  totusi  ocupat cu alegerile parlamentare din Romania si fiind mereu plecat la Bucuresti, nu a fost posibila o intalnire cu el.

Oricum ramane invitatia sa  deschisa.
Acum imi petrec  timpul  impreuna cu sotia mea Ana si copii mei aici in frumosul oras Cave Creek, din Arizona.

7. Reporter : De ce acum Romania ?

Romania a fost dintotdeauna in  inima mea. Intodeauna  am  simtit   romaneste si  am considerat ca eu am fost trimis de Dumnezeu in America, la varsta de 16 ani, singur si fara familie ca sa invat democratia, sa sa stiu ce inseamna strainatate, singuratate , de multe ori in situatii care numai Dumnezeu m-a eliberat.

Prin toate necazurile, prin toate insuccesele , dar si prin toate bucuriile si succesele pe care le-am avut in aceasta tara, nu am uitat ca este un Dumnezeu in cer care vegheaza, si in acest cosmos este o lege a universului, o lege a lui Dumnezeu care nu se schimba si mai degraba sau mai tarziu il ajunge pe orice om ” Ce seamana omul, aceea va culege !”

8. Reporter:  Credeti ca in Romania se vor reglementa lucrurile in  bine?

In ecuatia de astazi, asa  cum  este  configurata clasa politica  Romania nu se va ridica niciodata. La conducerea Romaniei sunt niste oameni fara frica de Dumnezeu si fara frica de oameni. Si-au format o platforma politica asa ca sa le placa, s-au inconjurat cu tot felul de garduri ca sarmanul roman  sa nu aiba acces si au impresia ca sunt infailibili. Cand  ei   deja  vor crede ca au o siguranta de neatins,   ca  toti ii iubesc si nimeni nu le vrea raul,   asa  cum  si  Ceausescu a  patit,  atunci un mare  tavalug al  reprosurilor  romanilor obiditi,  va venii peste ei, si vor dispare  ca si cum nu au fost.
In Romania trebuie o noua revolutie, dar nu una de sange.  Ci una  de  catifea  a  moralei,  a muncii  si   cinstei  de  zi  cu  zi . Nu poti avea  crestere  economica  cand  unul munceste  si  doi  il  fura.  Ce  fac  acum  romanii  isi fura  caciula  unul  la  altul  si  de  aceea  merg  descoperiti in vijelia  crizei  economice ..  Revolutie  fara  varsare  de  sange …  Unul daca moare deja sunt prea multi.

Eu  voi   aduce o revolutie noua la nivelul mintii  si morale  statului de  drept .   Romanul trebuie sa gandeasca altfel,  sa   fie  de  buna  credinta  fata  de  semeneii  sai  si fata  de  societate si  toate  vor  disparea  ca  un fum  care  i-a  impiedicat  sa-si vada  implinirile  drepturilor si libertatilor  economice  si sociale.
Romania de acum,  este o tara stresata  si toti oamenii  sunt suparati, necajiti, neavuti, chiar daca din cand in cand isi pun un zambet pe buze. Fostii comunisti in haine de oameni  pretins drepti o duc bine, mai bine ca inainte,  iar saracul de rand, a iesit chiar si din rand, si  a ramas  nebagat in seama  si transformat  in  sclav  in propria  tara.
Priviti la toti care sunt in anumite dregatorii si pozitii cumparate politic sunt tocmai  oameni care au avut conectii in sistemul vechi si sunt cu  alte cuvinte   chiar continuatorii politicii de  asuprire a   romanilor de alta data.

Cei mai tineri  dintre  comunistoizii   de  astazi pretinsi democrati   sunt puii sau   slugile viperelor veninoase de altadata dar si ei   chiar  au fost soimi ai patriei sau UTC-isti. Deci  nu poti construii  democratia  si  economia cu  ei  care  nu au facut nimic altceva decat s-au pus la punct pe ei si familiile lor pentru zeci chiar sute de ani  cat or  mai fi  in viata. De  restul nu le  pasa. Sunt  doar niste  fanarioti.
Deci aceasta revolutie nu va fi la nivelul celor mari, ci  direct  la nivelul  poporului  roman , al  oamenilor de rand,  adica  direct la cei care au puterea votului.

Curand  am sa-i  invat   sa nu mai aleaga pe  aceeasi tortionari  incompetenti care  timp de  24  de  ani  au  adus tara la  faliment total moral  si economic.
Vreau sa spun ca aceasta revolutie in curand va incepe, si Romania va fi eliberata odata pentru totdeauna de aceasta plaga comunista cu toate cozile   de topor si legaturile ei malefice.
M-ati intrebat daca cred in  renasterea  si dezvoltarea  Romaniei?  Da cred ca va fi in curand. Cred ca Romania va fi o tara miracol,    GRADINA  MAICII  DOMNULUIUN  STINDARD  AL  DEZVOLTARII SOCIALE  SI ECONOMICE MONDIALE,   si tot ce este rau,  nu-si va mai avea locul in ea.  TOTI  HOTII SI MINCINOSII   SE  VOR  SURGHINUI  SINGURI,  PLECAND  CARE INCOTRO  DIN ROMANIA.

Raul nu poate  disparea  dintrodata, insa miracolul  va  fi ca  BUNA-CREDINTA din toti  ROMANII ,  va  ajunge   suficienta  sa  EXCLUDA  NATURAL  majoritatea LICHELELELOR  PERICULOASE   din Romania ,  iar   datorita  reversului  cantitatea de  excroci  se  va  dimua   si  va fi insignifianta fata de  aceia care   vor  ramane  sau  se  vor mai naste ,   cei  de  rea credinta putini cati vor mai fi vor  trai cu frica in san  ca  simpli infractori urmariti de teama,    cand  vor  vedea VOINTA   si  FORTA ROMANEASCA  DE NECLINTIT  A BUNEI-CREDINTE,   pe  care  ROMANIA  NU O VA  MAI  ABANDONA  NICIODATA,   CA POLITICA INTERNA  SI  EXTERNA,   fiind  chiar natiunea care a dat  un  nou STANDARD PLANETAR.

9. Reporter: De ce doriti atat de mult sa candidati la presedintia Romaniei?

A candida la presedentia unei tari cred ca este  cea mai mare  sarcina asumata  cu mult  curaj  si intelepciune  pe care vreun om o  are  pentru natia  sa pe acest pamant,  pe care   o poate indeplini pentru  marea mostenire  de  renastere a  Romaniei,  care ne asteapta.
De ce vreau sa candidez, este pentru ca eu am raspunsul pentru renasterea Romaniei , solutia care poate elibera orice om de sub acest jug de fier si de a intra intr-o etapa noua, de progress  si propasire. Cred ca am puterea de a implementa o ordine noua sociala  democratica de  prosperitate, care nu a mai fost pana acum, si Romania va devenii un standard pentru lumea intreaga.
Eu visez o tara, plina de  buna-credinta fericire si bucurie.

Visez o tara in care vor emigra oamenii, nu vor fugii  ca  sa  fie  robii altor popoare. Nu promit un alt lucru poporului Romani, decat libertatea asumata pe  responsabilitatea  bunei-credinte,   ca principiu obligatoriu,  moral  si juridic inscris in Constitutia Romaniei.

Nu pot  sa  inteleg   cum  s-a  ajuns  ca  in  Romania  daca  esti correct  si  de  buna  credinta  in  viata  sociala, profesionala  sau in  afaceri, deja  esti  considerat ca persona  non-grata…..  UNDE  S-A  AJUNS  CU  ABERATIILE  SI  RASTURNAREA  ADEVARATELOR   VALORI  NATIONALE  ??

De  cand s-a  ajuns   ca  nemunca, perfidia  si inteligenta  distructiva,    furaciunea,  minciuna  , hotia,  smecheria, inselaciunea  sa  fie  adevarate  valori in Romania ?

Cum de  s-a  ajuns  ca  aceste  stari  sociale  SA  FIE  ridicate la  RANG   de  POLITICA  DE  STAT ?

Eu  cred  ca  sunt  predestinat  sa   ADUC  ROMANIA   CU  FATA  SPRE  ADEVARATELE  VALORI  CRESTINE, JURIDICE  SI  ALE  STATULUI  DE  DREPT ,  cu  fata   SPRE  MERITOCRATIE  si   spre   DUMNEZEU,  nu  cu  fata  spre  PRAPASTIILE  MANELIZARI COMUNISTOIDE SAVARSITE  DE  GUVERNANTII  ACTUALI.

CINSTEA , INTELIGENTA  CREATIVA SI  LUCRATIVA,                         BUNA-CREDINTA  si COMPETENTA PROFESIONALA,  VOR  FI  FUNDAMENTELE MERITOCRATIEI  IN  ROMANIA.

Adio,  alegeri mincinoase prin care  excrocii politruci se  tot aleg intre  ei  ca  sa  isi insuseasca  vlaga si  bugetul  natiunii  romane.

ROMANII   S-AU SATURAT DE  EXCROCI,  VOR  OAMENI  DE                   BUNA-CREDINTA  CARE  SA  LUCREZE IMPREUNA  CU SI PENTRU INTERESUL TUTUROR  ROMANILOR  DE  BUNA CREDINTA !  NU  EXISTA  ALTA  CALE !

Daca Romania va asculta de glasul meu, va avea multe  realizari  si   binecuvantari nemasurate. Cei rai vor fi pedepsiti  de lege  pentru tot ce au facut, dar vor fi si iertati de poporul roman  care este  avid  de  dreptate,  dar odata scapat de  excroci se dovedeste iertator  si   bun la suflet. Asta  o demonstraza  istoria   recenta..
Poporul Roman si-a pierdut datorita  excrocilor  si oamenilor  de  rea-credinta  identitatea spirituala. Cand vom realiza ca noi suntem slujitorii nostri  si ai semenilor nostri prin voia lui Dumnezeu abia  atunci  milioanele  de  romani  vor intelege  ratacirile  postdecembriste,  pierderea  a  24 de  ani  de involutie  culturala sociala  si economica   si  in  sfarsit    ca  si popor  curajos  si  crestin   ii vor aduce  Domnului laude sincere   cand  polul economic si politic se va schimba din aceasta lume in bine pentru  oamenii  de  buna-credinta  si se va muta in Romania.

Deci nu economia sau alte lucruri trag Romania in jos, ci situatia spirituala,  a moravurilor  tarii. Daca noi ne vom lupta pentru buna-credinta, pace, pentru dreptate, vom opri   fluvial mlastinos plin  de pacate care curge asa se lesne peste  Romania ,  atunci si  Dumnezeu isi va indrepta privirea spre Romania si Romania va deveni leaganul dreptatii si libertatii in lume.

10. Reporter :  Da dar cum va ganditi ca ve-ti putea ajunge la ideal, singur?

Nu sunt singur in aceasta cursa de depoluare spirituala a societatii noastre. Am mii de sustinatori in Europa, poate chiar milioane care,  saracii   romani plecati de  izbeliste,  vor sa se intoarca in Romania, dar nimeni nu le faciliteaza aceasta. Mii de sustinatori in America si Australia, si binenteles multi in Romania, printre care oameni de afaceri, muncitori,  doctori,  avocati,    oameni care nu si-au patat prestigiul.

Sunt informat si indrumat de ei in toate detaliile de care am nevoie.
Deci schimbare in Romania poate  si trebuie   sa fie la orice nivel, incepand  de la  simplul  cetatean,  nu numai politic.

Pe  politicieni  ii inlaturi  usor  cand poporul  vede  in ce  hal  au fost inselati.  Insa  nu mai putem pune  pe  tot  acceasi  politicieni  de  “second-hand” la  putere  sa  ne  mai insele  odata.  Politicienii perfizi  si mincinosi  vor  fi  aruncati la  lada  de  gunoi  a  istoriei  de  BUNA-CREDINTA  SI  DE  MERITOCRATIA  CARE  SA  VA  INSTAURA  ODATA PENTRU  TOTDEAUNA  IN  ROMANIA.  De aceea chem sustinatori din toate nivelele de trai in aceasta cursa. Nu promit si nu voi promite  marea cu sarea  si  ca  va  curge  fluvii  de lapte  si miere  pentru ca nu m-as putea tine de cuvant  fara  sprijinul  si credinta  poporului meu in mine  si in  oamenii  de  buna  credinta  care  vor  face  aceste  schimbari,   ci va promit sinceritate, adevar si transparenta, va promit viata in demnitate  si libertate.

Toate celelalte lucruri le vom face impreuna pas  cu pas-  VOINTA POPORULUI VA  FI SUVERANA.
Romania si-a pierdut presitgiul in Europa si chiar in multe parti ale lumii datorita propriilor politruci si   neexperientei lor  politice, sau sa spun  asa   chiar  a  neexperientei   intregii  clasei  conducatoare   in aproape orice domeniu,  toti  fiind  niste  parveniti, care  se tin precum  scabia  de spinarea poporului.

11.  Reporter: Ce parere aveti despre vot ?   Stalin a spus ca nu este important cine voteaza, ci cine numara. Cum puteti asigura ca nu se va intampla ca inainte?

Intr-adevar,   deocamdata votul  democratic    chiar  este o problema in Romania. Ulterior  vom introduce  votul  MERITOCRATIC .   Trebuie sa facem si aceasta revolutie a votului. Sistemul de vot va fi schimbat cu votul prin desemnari meritocratice  sustinute  de  testari pe  competente profesionale  si de angajamente stricte  de   moralitate,  iar  votul  final  va  fi  electronic si  total  democratic ,   care nu mai poate fi manipulat de cei corupti.

Dar pana atunci chiar daca se va merge dupa sistemul vechi, voi apela la firma de securitate internationala Dillinger care poate asigura siguranta votului.

Pastrez contactul cu ei direct si indirect printr-o agentie din Atlanta, si pentru o schimbare radicala in Romania se vor implica si ei. Aceasta firma a rezolvat  o problema a  coruptiei din Ucraina si o vor face si la noi.

12. Reporter:  Ce propuneti in legatura cu parlamentul Romaniei?

Parlamentul Romaniei este format  dintr-o stransura   de 80% de  incompetenti, datorita unor cozi de topor si este mare  consummator  de  privilegii ,  fiind total  ineficient. As considera ca este o groapa unde se toarna bani fara nici o recompensa, bani pe care omul de rand nu-i are nici in vis.

Toti au  conexiuni  suspuse  peste tot  iar  “conectiile fac conectii”  dar vreau sa va spun ca in curand va fi  declansat  un scurtcircuit legal  si multora li se  va arde “siguranta” si nu vor mai fi buni de nimic, nu  vor  mai indrazni   sa  savarseasca mizeriile  pe  care le  fac acum si din  care  se  imbogatesc  pe  spinarea  contribuabililor.
In alta ordine de idei, sunt multi prea multi cu beneficii mult prea mari. Eu ma gandesc la un parlament de maxim 200 de parlamentari la o tara sub 20 de milioane de locuitori. Acesti 200 sa preia munca celor de peste 550 de parmamentari ( multi sunt paraziti) si in felul acesta vor avea de munca si nu vor mai dormii in plen.

13.  Reporter:  Ce propuneti in legatura cu guvernul Romaniei?

Care guvern ?   O salamandra  politica colorata si veninoasa  pe  spinarea contribuabililor !  Toti o apa si un pamant.

Un   singur  acelasi  defunct  FSN,   incompetent gata  sa-i insuseasca  privilegii .

Acesti politicieni  incompetenti   si veninosi  sunt la  fel in  Parlament si  in  Guvern, nu vad nici o diferenta.

In ultima vreme s-au inventat niste departamente in guvern, adica noi  ministere, pentru ca  politrucii  nu mai aveau lucuri unde  sa-si plaseze prieteni sau familia si astfel au facut din nou o groapa bugetivora  in care  se toarna bani  cu duiumul .

Deci as putea sa spun ca in Romania sunt 2 gropi fara de fund unde se toarna bani, iar bietul om de rand infricat si amenintat trebuie sa nu vada, sa nu auda sau sa nu puna intrebari. Mai nou  si Presa  este  amenintata  si bagata in puscarie …

Este  o  lume  rasturnata   cu sus-ul in  jos,   toate principiile  si  valorile fiind rasucite pe  dos, tocmai ca politicienii  sa  se  infrupte din ranile  sangerande  de pe  trupul  Romaniei. Sunt  doar  niste  hiene profitoare,  un  singur  cartus  daca  ai  tras  fug  ca  naparcile… Hiena incearca,  daca i  se permite  insista, daca  o alungi nu se mai intoarce niciodata  de  frica…  Poporul  trebuie  sa  alunge  hienele…
Guvernul indiferent de  timp, va  fi  schimbat, iar  dupa ce va fi schimbat ,  va fi taiat pana aproape de supravietuire , tehnic  va  fi minimal  si functiile  de demnitate  vor  fi  ocupate  pe  baze  de meritocratie  .  .

Deci   si parlamentul  va  fi   de maxim 200  de  alesi aspect strict necesare, iar  Romania va progresa foarte mult   taind  la  sange  balaurul  birocratic  si  toate  ineptiile  organismelor  de  control   care  au  ajuns  sa  fie  de  aproximativ  o institutie  de  control  la  cca  1300 de  cetateni.  De  aici   si abuzurile  unde  cetateanul  roman,  de cand  se  naste  are  nevoie  de tot felul de aprobari  si  de  control ,  astfel incat  autoritatile deja   il  considera  din start posibil “infractor” si il  supun  toata  viata  pentru orice  aberatii  tuturor  aprobarilor  si  controalelor  abuzive,  astfel incat  viata  sa  a  ajuns  un calvar .   Aici o  sa  insist  pe   ergonomia  birocratiei  si  controlului redus la  minimum necesar  si legal  iar  ce  va  ramane  va  fi sanctionat  drastic  atunci  cand functionarii  abuzeaza  cu   rea- credinta  de libertatile  cetatenesti.

Cu cat guvernul va fi mai mic si mai puternic , poporul o va duce mai bine, va fi mult mai in siguranta si o va duce mai bine.

Parlamentul  si  guvernul va  fi ales din  grupul oamenilor intelepti celor  competenti  si  de  buna  credinta, strict  fideli  intereselor exclusive ale poporului.

Toti acestia  vor  fi  recompensati  direct  de popor,  iar nu asa  cum fac  intre  ei pe fata  sau ascuns  prin tot felul  legi pentru privilegiile lor care  sfideaza poporul.

Primele,  avantajele  functiei,  sau dupa  caz, insasi   sanctiunile de  demitere  le  vor primi  direct prin vot electronic sau insasi  justitia ii va  pedepsi, insa  este  de precizat  ca in administrarea  tarii,   toate   investitiile se  vor  vota prin  vouchere          ( bilete  simbolice  de  valoare ) care  vor  exprima  electronic  ca  banii intregului buget  vor  sta la  popor,   iar nu la  politicieni  fiind  simboul  suveranitatii deciziei poporului, iar nu al unui grup de excroci. Astfel  toti politicienii  vor nevoii  sa  convinga poporul sa-si investeasca alesii ca  sa  faca sau nu anumite  investitii  care  afecteaza bugetul tarii si  buzunarul  contribuabilului roman.

Nu va  fi nici  comunism  nici,  democratia prost inteleasa  de astazi, ci  va  fi   MERITOCRATIE INTERES SUVERAN  NATIONAL  si  concurs meritocratic de adminstrare a  tarii, bazat pe  proiecte eficiente  si cheltuire  eficienta  a  banului public conform unui  calendar previzibil  de prioritati publice la nivel  national .

14. Reporter: Dar economic?

La acest capitol  sunt  si mai mult  de  spus, dar ma  opresc  aici, deoarece  am niste puncte foarte importante pe care deocamdata nu  doresc  ca   sa le fac de cunoscut  pentru ca   ar  naste  fie multe  polemici ,  fie le-as  oferii pe  gratis  adversarilor  politici de  campanie  electorala.

In orice  caz , cu potentialul pe care il are Romania, si cu noile legaturi economice pe care le va avea cu tarile din Vest cat si din Estul indepartat, Romania se va ridica an de an pana va ajunge pe locuri in fata, in fata multor tari.
Romania din nou va deveni cosul de paine al Europei, si va venii vremea cand ni se vor oferii masini de lux  si  valori  mari  industriale  in schimbul painii.
Romania trebuie sa se pregateasca de un progres divin, si sa inteleaga ca pe ce va pune mana Romanul va fi binecuvantat de Dumnezeu.

15. Reporter:  Dar juridic, ce parere aveti?

Lucrurile  se vor  schimba in bine  in  sensul  ca  legile  stufoase  si inutile  mai ales  cele  care  se  bat  cap in cap  vor  fi abrogate.  Se  va  face  curatenie generala  si progresiva  in  sistemul  legislative  urmand ca   legiferarea    si  sistemul  de  legi  romanesti  sa   fie  total simplificat si   orice lege care este nevoie sa  apara   sa  fie  adoptata minimalist si  numai in  concordanta  cu  respectul  dreptrilor  si intereselor cetatenilor  romani. STUFARISUL DE LEGI  VA  FI  DESFIINTAT  SI INTERZIS PRIN  NORME  DEONTICE  DE  LEGIFERARE. ORICE LEGE PROLIXA  SI IMPOTRIVA DREPTURILOR CETATEANULUI   VA  FI CONDAMNATA  LA  NULTATE  ABSOLUTA,  cetateanul  putand  opune autoritatii nerespectarea normei juridice ilegale sub amendamentul incalcarii  principiului bunei-credinte de  catre autoritatile  care  au incalcat  acest principiu si ii eludeaza  celelalte  drepturi si libertati.

Se  vede   ca  exita   inradacinate mai multe  care ,  justitia  si  procuratura             ( Ministerul Public )  inca mai trag spre sistemul vechi. Iar  romanii  in continuare ponoasele .   Statul de drept   desi este  clamant  peste  tot  el din ce  in ce  se  arata  ca nu  functioneaza    ci este  asa  mai mult  legea  bunului plac,     si  prin   legi simple  si clare  si inlaturarea  hatisului  legislativ  trebuie intarit pentru ca el  Statul  de  drept   si  Buna Credinta  ca  principiu juridic  al  actiiunii oamenilor  si legilor in Romania ,   va fi standardul dreptatii.

Orice proptea, pila sau influente vor disparea. Savarsitorii faptelor rele vor fi condamnati pe baza  de criteria  care  tin  de  lege, dreptate  si  buna  credinta ,  nu numai  dupa  litera  stramba a legilor  actuale,  neavandu-se in vedere nici o sansa   de pozitia sau influenta persoanei. Pentru libertatea constiintei si dreptate poporului trebuie instaurata  DEONTICA   BUNEI-CREDINTE  in justitie , iar   Juratii in instanta  ca  si parte  componenta a judecatii  de  buna  credinta, vor  fi  oameni  desemnati din popor  dupa criterii legale,  astfel incat  judecatorii  nu vor mai  stabili  singuri  adevarul  si dreptatea lor  subiectiva.

Nu va mai exista aberatia ca si  condamnatul sa scape ” fara executare”  daca  faptele  sunt  grave.    Eu nu judec pe nimeni, nu amenint pe nimeni, ci vreau ca toti  romanii   sa invete   sa fie drepti   si  corecti  si sa  stie  ca  legea  si  buna  credinta  ii  va  apara  de  excroci  si de  vor  gresi  vor  primi   dreptatea, care  va   egala  pentru  toti  de la  cel sarman pana la presedinte,    nu asa  acum  cand legea  si justitia  nu se  distribuie  cam  dubios pentru diferitele  categorii de  cetateni.

15.  Reporter: Ce parere aveti de starea religioasa din Romania?

Romania este a fiecarui Roman! Nu trebuie sa fie discriminare intre religii sau culte. Toate religiile si cultele trebui sa aiba principiile apostolului Pavel din Romani 12, daca cu adevarat considera ca sunt copiii lui Dumnezeu. Totodata trebuie sa se respecte la litera de lege articolul 4 din Constitutia Romaniei unde precizeaza ” Statul are ca fundament unitatea poporului…fara deosebire de religie”

16.  Reporter:  Nu va ganditi la un pas prea inalt?

Deloc. Schimbarea in Romania va incepe cu un om. Un om providential. Un om providential care  care va face diferenta si  va  apropia pe  toti cei aproape 20 de miliane care   se vor bucura si il vor  asculta  mai ales  cand   vor  fi  primele  rezultate bune  de  reforma  si drumul  va  fi  corect .  Eu   simt  ca  sunt trimis de Dumnezeu pentru a indrepta  lucrurile in Romania,   daca Romania va  asculta si va  intelege glasul lui Dumnezeu prin mine.
Daca  Dumnezeu a vrut sa faca aceasta schimbare in 1989 si nu ca nu a putut, ci i-a lasat in pace pe toate   aceste cozi de topor, demonstrandu-le ca mana lor rea va distruge Romania. Dumnezeu i-a lasat in voia si pofta firii lor blestemate si priviti unde au ajuns.

Dumnezeu  s-a suparat si spune: Oprire… Renastere,  Buna-Credinta,.

Daca Romania va intelege glasul lui, va manca floarea fainii si Romania va fi o binecuvantare pentru multe tari si natii in aceasta lume.
Romania va avea un stat de drept unic in lume, bazat pe dreptate sociala  si pe  principiul bunei-credinte, un stat  reformat si pus la punct de cele mai luminate minti, devenind un standard in lume.

Romania va avea, in plus  un nou  sistem de invatamant unic, pentru ca consider ca Romanii sunt cei mai inteligenti  si  capabili oameni din lume daca li se da concursul. Daca nu,  se  trasnsforma  in “smecheri”  si gasesc orice prilej  de  a eluda calvarul inghitirii informatiilor fara  discernamant.   Invatamantul   va pune  accentul   pe creativitate  si competenta diversificata dincolo de  dobandirea invatarii continutului stiintific  de baza.
Romania va avea o economie crescanda, provocand gelozie celor din jur  tocmai datorita  creativitatii si inteligentei .  Romanii  se  vor  strange  de  buna credinta  si  vor  fi  pentru   totdeauna  uniti in credinta si inteligenta intre  ei  si nu-si  vor mai vinde  pe  nimic  creatiile  si  munca  fiind  recunoscuti  la  nivel mondial ca  valori  in  domeniile  pe  care  le  vor  dezvolta mult  mai  bine  decat  alte  natiuni.   Romania va devenii printre   alte  domenii tehnice ,  cosul de paine al Europei, si multi vor bate la

portile noastre.
Romania nu va avea nevoie de FMI ci dimpotriva vor fi scosi afara din tara, pentru ca ne vom putea menaja singuri.
Romania nu se va mai zbate pe la porti straine sa intre in spatiul Schengen ci dimpotriva vor fi ignorati, pana ce ei ne vor invita si vor fi refuzati.
Romaniei li se va aproba vizele libere in USA, dar aproape nimeni nu va mai pleca deoarece situatia in USA descreste si in Romania se va ridica.
Corpul militar va fi evaluat cu deamanuntul si vom constata ca apararea tarii noastre este vitala. Nu vom mai apara pe altii, care nu au nevoie de noi. Toti se vor intoarce acasa la familiile lor. Ne vom apara tezaurul nostru. Vom apara granitele noastre, limba si cultura nostra.

Odata cu schimbarea   guvenului,   si instaurarea  guvernarilor  meritocratice  si de  buna-credinta  se va prelua controlul banilor, si a cheltuielilor fara rost , iar   de  atunci   bani vor fi invenstiti in spitale, scoli, infrastructuri, sosele, aeroporturi  moderne pregatite pentru cei ce vor venii spre noi.
Investitiile strainilor in Romania vor fi tinute sub microscop si orice intentie de dominare sau discriminare din partea celor dinafara va fi pedepsita cu toata forta legii.
Poporul Roman este un popor ales si nimeni nu mai are voie sa-si bata joc sau sa profite de pe urma noastra.
Taxele pentru popor vor scadea, batranii vor fi scutiti de taxe, mamele cu multi copii vor fi recompensate, pentru ca populatia Romaniei trebuie sa creasca si varsta medie trebuie sa coboare. Taxa pe alimente va fi complect stearsa.
Sunt cateva puncte care nu pot fi spuse. Unele trebuiesc descise prin ordin executiv, pentru beneficiul poporului.

Acestea nu sunt promisiuni, ci acestea vor  fi  rezultatul intregii  Romanii care va recunoaste ca Dumnezeu este in controlul destinelor si avem nevoie de El.
Situatia economica si politica in lume se va schimba si pe orbita vor aparea alte tari noi,  reprezentative  printre care si Romania.

Cei care vor ajuta sincer Romania vor fi binecuvantati de Dumnezeu. Cine va boicota impotriva Romaniei sau planului pe care il are, vor fi loviti de Dumnezeu in economie, si  in mediul  social,  isi vor pierde credibilitatea si identitatea. Cand cineva cheama pe Dumnezeu, cheama si economia, si binecuvantarea.

17.  Reporter:  Un cuvant final?

Vreau sa-mi arat dorinta de a candida la presedentia Romaniei in anul de gratie 2014. Va fi anul marilor schimbari. Sunt considerat  de  semenii mei   omul providential si trimis de Dumnezeu, sa fac dreptate, romanului,  vaduvei, orfanului,  sa dau paine, saracului si oropsitului, sa consolez pe cel amarat si descurajat si in acelasi timp sa punem capat coruptiei  si lasitatii in Romania. Nu exista  coruptie  fara  corupti !
Sunt gata sa stau in fata oricui, sunt pregatit sa raspund calm oricarui politician si sa-i spun  in fata de soarta ce-i asteapta.  Romanii  vor  face  asta,  iar  ei politicienii  vor indura de  acum incolo decizia poporului.
Chem Romania la aceasta revolutie a BUNEI-CREDINTE si STATULUI de DREPT , o revolutie a mintii, o revolutie a caracterului, o revolutie  a MERITOCRATIEI  si va garantez ca impreuna vom invinge. Vreau sa  initiez o aderenta   a unei  noi   generatii   de  romani de  buna credinta  care  sa  traiasca in bunacredinta  si in meritocratie . De oameni  valorosi  si morali care gandesc altfel fata  de semeni lor  si  de  tara lor.
Chem pe toti tinerii care au ramas fara munca, chem toti muncitorii si intelectualii  care abia mai traisec  din sarariu nemaivorbind  ca  nu-si pot plati o vacanta impreuna cu familia intr-un an de zile. Chem batranii poporului care carora li s-au taiat pensiile si astept suportul lor. Ei vor fi generatia cea mai lovita, daca nu ne vom unii. Va chem ca impreuna sa construim o tara noua.
Chem Romania, la sinceritate, la onestitate  si la Dumnezeu.  PRETIND  SI OFER  ROMANILOR  BUNA  CREDINTA.   In rest toate celelalte le vom rezolva. Problema nu este afara, ci este inauntrul nostru. In  sufletul  de roman  crestin .  Niciodata  nu  voi  face   din credinta  religioasa  un talibanism, dar  niciodata  nu voi mai accepta  ca  in statul  de  drept  legile  si politicienii  sa  incalce principiul  de  drept al bunei-credinte in eleaborarea  si aplicarea  legilor romanilor . De  aici  si vindecarea ranilor sufletului  romanesc  care  iubeste  DREPTATEA.   Odata rezolvata problema inauntru, vom vedea clar si despicat lucrurile de afara si pe rand le vom rezolva.

Dragi prieteni Romani, nu ignorati glasul lui Dumnezeu prin mine. La mormantul presedintelui Kennedy este scris mare pe un perete de granit: “Pe pamant lucrarea lui Dumnezeu se face prin oameni” Dumnezeu sa va deschida ochii si impreuna sa vedem lumina. Noi suntem  o generatie aleasa. Noi suntem cei care vom face  noua ordine in Romania.  Cea  de  buna credinta.
Concluzionez,   reamintind   celebrele  cuvinte  rostite de fostul presedinte Kennedy la  intrarea lui in mandatul  de la  Casa Alba ” Nu-ti pune intrebarea …Ce poate face tara pentru tine? , ci intreaba-te..Ce poti face tu pentru tara ?..” !

Dumnezeu sa va binecuvinteze,

Iulie  2013

Cu multa iubire si  respect , in servicul vostru
al dvs,

Doru Levi  Ilioi