Doruilioi.com

In  ce  hal  a  ajuns justitia ??

EU  am  obosit de  15 ani  sa  arat  ca  fara  legi,  morala  si  buna  credinta  nu  se poate  edifica  un  stat  de  drept  in  care  JUSTITIA   sa   fie o  putere  care sa  fie alaturi  de  romani  si  de  celelalte  doua puteri ale  statului Executivul si Legislativul .

NU  POTI  AVEA  JUDECATORI ,  JUSTITIE   SI  DREPTATE   FARA DE  BUNA  CREDINTA !

Cum  este  posibil  ca  judecatorii sa  intre  cu  sute  de  dosare  in  sala  de  judecata  si  sa  judece   ca  la prasit  de  porumb … precum  taranul meserias pe  ogor: ” pe asta-l tai, pe  asta nu,  pe  asta-l apar, pe  asta-l  condamn”???

De  unde  atata  primitivism  si meschinarie  a   calculelor  unor  oameni care  intra  deja  cu prejudecati in  sala  si de  ce  nu  direct  cu solutia  finala la  dosar ??!!

Se  mai  cheama  ei  Judecatori ??  NU  SUNT  DEJA INFRACTORI  care   VAND LEGEA  SI  DREPTURILE  OAMENILOR pe mai nimic !

Fara  instrumente  care  sa opreasca  abuzul  si  sa determine  natural inclinarea  judecatorilor ,  avocatilor, procurorilor catre  BUNA  CREDINTA , nu o  sa  avem  o  justitie   IN FOLOSUL   POPORULUI.

Justitie  impotriva  poporului nu este  justitie,  este  dictatura  prostiei  si frana  dezvoltarii natiunii  !!

http://avocatanghelus.wordpress.com/2012/03/22/buna-credinta-este-sabia-cu-doua-taisuri-cu-care-justitiareteaza-„lantul-slabiciunilor-umane-si-cu-care-imparte-dreptatea-zi-de-zi-este-instinctul-a

De aceea   las  si pe  altii sa  spuna cat  de  grave au  ajuns  aberatiile  in justitie !

Zilnic  vedem  degradarea   anumitor  magistrati,  care   pentru  faptele  lor  ar  trebui  arestati pe  loc  daca  sedintele de  judecata  ar  fi  inregistrate  ca  material  probator  pentru  faptele  grave  pe  care  le  savarsesc  in  dosare  si  in  timpul  sedintei  de  judecata !

Judecatorii care lustruiesc parchetele – o prioritate pentru viitorul ministru al Justitiei

Duminică, 6 mai 2012 11:52 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Opinii – Editorial

Sunt usor de recunoscut dupa solutiile care le dau, dupa faima proasta pe care si-au facut-o in lumea avocatilor si a colegilor de breasla. Si mai ales dupa lipsa de vointa in a sanctiona erorile si abuzurile procurorilor, cu incalcarea drepturilor celor acuzati. Ei sunt acei judecatori care, din motive numai de ei stiute, prefera sa mearga pe mana parchetarilor, indiferent de adevarul din dosare.

Judecatorii de serviciu ai parchetelor au devenit o plaga a Justitiei! Nicicand in trecut nu s-a mai vazut spectacolul din ultimii doi ani de cand avocati, judecatori ori procurori trimisi in judecata pentru fapte de coruptie – prezumtiv nevinovati pana la solutia finala – sa iasa in public, cu declaratii sau scrisori deschise si sa acuze faptul ca judecatorii care le cantaresc soarta isi bat joc de actul de justitie. Pana nu demult doar politicienii erau cei acuzau ca sunt victimele unor vendete politice,insa cei care acuza azi anumiti judecatori de abuzuri sunt chiar magistrati si avocati trimisi in judecata. Care stiu ce vorbesc atunci cand semnaleaza lipsa de probe, situatii de fapt rastalmacite, ignorarea de probe si refuzul de administrare a unor probe de bun simt in aparare.

Sa fie toti acesti acuzati-acuzatori niste mincinosi, care ar face orice ca sa scape? E drept ca este o rara avis inculpatul care cu adevarat a comis o infractiune, dar care sa recunoasca ca e vinovat… Ce ne facem insa cu multitudinea de argumente forte, extrem de pertinente, pe care acesti acuzati-acuzatori le aduc? Cum putem face abstractie de faptul ca acesti acuzati care ies in public acuzandu-si judecatorii – intr-o maniera cum n-a mai existat in Romania – nu se risca la maximum de pedeapsa in conditiile in care in dosarele lor ar exista probe certe de vinovatie in dosare? Cine ar fi atat de nebun sa se arunce din lac in put?

Ce semnaleaza invariabil acesti magistrati si avocati? Dar si anumiti politicieni? Ca sunt acuzati doar pe baza de interceptari, imposibil de expertizat, a caror originale au disparut si care sunt prezentate in dosare doar pe fragmente. Sau ca li se fac dosare pe baza de denunturi dubioase ale unor persoane care isi negociaza pielea in alte dosare penale. Ca nu li se admit martori in aparare. Ca in final li se dau condamnari fortate, doar cat sa acopere perioadele de arestare, pentru ca nu cumva vreun magistrat sa raspunda. Ca desi instanta le-a admis ca proba o expertiza, aceasta proba este ignorata la judecata in fond, si nu se tine cont de ea doar pentru ca rezultatele nu sutin acuzatiile procurorilor. Pai atunci de ce instanta mai solicita asemenea expertize, daca ele sunt aruncate la cos atunci cand concluziile nu conduc spre condamnarea ceruta de procurori? Mai grav, sunt aratati cu degetul, cu nume si prenume judecatori de la Inalta Curte. Personaje promovate dubios, judecatori care provin taman din parchetele care au emis rechizitoriile si care nu au minimum de bun simt sa se abtina.

Acesti judecatori de serviciu sunt arma secreta a marilor parchete si au menirea ca indiferent de slabiciunile care ar aparea in probatoriile din anumite dosare, sa faca totul ca pana la final condamnarea ceruta in rechizitoriu sa fie aplicata. Ei sunt cei care promoveaza pe nemeritate in fata altor colegi cu rezultate incomparabil mai bune. Sunt mana in mana cu serviciile si santajabili. Si intotdeauna protejati in fata oricaror plangeri.

Ei genereaza marile achitari date pe calea reviziurilor, ei sunt cei pentru care o mai incasam la CEDO si pentru care se platesc de prea multe ori despagubiri. Nu dau doi bani pe practica unitara si sunt cei din cauza carora  unii procurori au ajuns sa se creada Dumnezei si sa-si permita sa faca dosare spectacol, pentru a raspunde unor interese ascunse.

Ni se tot spune de la varful puterii judecatoresti ca independenta magistratului trebuie aparata cu orice pret. De acord, dar nu cu pretul acoperirii magistratilor care comit abuzuri si a transformarii unor zone cheie ale puterii judecatoresti in arme ale politicienilor aflati la putere. Nu cu pretul suportarii de catre contribuabili a daunelor materiale si morale platite an de an unor arestati sau condamnati pe nedrept.

Viitorul ministru al Justitiei poate actiona cum actualul Catalin Predoiu nu a vrut sa o faca niciodata oricat a mimat angajarea raspunderii magistratului, facand pe indignatul. Sa actioneze impreuna cu ministrul Finantelor asa cum cere legea! O lege nepusa niciodata in aplicare! Viitorul ministru al Justitiei va trebui sa-i atraga atentia colegului de la Finante ca acesta din urma are obligatia legala de a declansa actiuni civile impotriva procurorilor si judecatorilor care au generat trimiteri nejustificate in judecata, arestari, destituiri de inalti functionari si demnitari, inclusiv de condamnari care ulterior s-au dovedit “erori judiciare” – pentru recuperarea daunelor platite de stat in numele acestora. Iar Justitia sa decida si sa spuna daca daunele platite de stat au fost din culpa magistratilor. Aceste actiuni civile trebuie pornite la orice eroare judiciara care se constata, urmand ca tot Justitia sa dea verdictul. Este calea legala si echitabila pe care regimul Basescu a refuzat continuu sa o puna in aplicare. Si pe care CSM s-a straduit mereu sa o ascunda, refuzand sa faca an de an inventarul erorilor judiciare din Romania si al daunelor platite, pe care sa-l dea publicitatii.

Nu exista nicio temere ca se va ajunge ca magistratii sa plece din sistem pentru ca le va fi frica sa judece, dupa cum cauta unii in mod fals sa acrediteze. Dimpotriva, vor pleca doar cei care au facut jocurile altora, in detrimentul juramantului depus, precum si cei care nu stiu carte, promovati pe alte criterii decat cele profesionale. Numai asa vor ramane doar cei care si-au facut o credinta din profesie.

Daca nu se va proceda asa, Justitia nu se va curata si va continua sa fie ceea ce este in prezent: o loterie nationala in care multi isi permit sa faca ce vor!

…………………………………………………………………………………………………………

DAR DACA  SI PDL  URLA    DE  CEEA  CE SE POATE  SAVARSI TOT  LA  COMENZILE  PDL    ce  sa  mai  intelegi  ???

ACEEASI PROCURORI  VESTITI  SI FAPTELE LOR  ”DE VITEJIE  JUDICIARA” :   ati  mai  auzit  de  abuzurile  lor,  nu-i  asa  si  in  cazul  Dan  Diaconescu  …  adica  aceeasi   Procurori DNA Lucian Papici si Gheorghe Bocsan

CSM INCHIDE OCHII – Procurorii DNA Lucian Papici si Gheorghe Bocsan acuzati de senatorul Mircea Banias de abuzuri crase si regizarea de retineri-spectacol, cu mascati la usa casei sale si presa anuntata dinainte (Plangerea)

Duminică, 6 mai 2012 13:00 | Scris de Adina A. STANCU – Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Institutii – Csm

 

 

In urma interviului din data de 24 aprilie, in care senatorul PDL de Constanta Mircea Banias a acuzat faptul ca DNA influenteaza actul de guvernare si i-a inventat un dosar-spectacol in cadrul dosarului “Portul Constanta”, publicam plangerea adresata Consiliului Superior al Magistraturii de catre senator, in care acesta a solicitat tragerea la raspundere a unor procurori DNA. In special aprocurorului sef al Sectiei I a DNA Lucian Papici (foto) si a procurorului Gheorghe Bocsan, magistrati aratati cu degetul in piata publica in multe alte dosare. Desi senatorul Banias a depus plangerea la CSM in urma cu circa un an, acesta nu a primit niciun raspuns, desi acuzatiile sunt deosebit de grave. Lumeajustitiei.ro s-a interesat la CSM se s-a intamplat cu plangerea senatorului, iar institutia prin purtatorul de cuvant Monica Prejemereanu ne-a rapsuns ca a fost finalizata cerectarea si ca s-a dat raspuns in august anul trecut, acesta fiind trimis persoanei in cauza, dar ca s-ar fi intors la ei prin posta.

Contactat, senatorul Mircea Banias ne-a spus ca adresa indicata CSM in plangerea sa era cea a cabinetului de avocatura care-l reprezinta si ca: “avocatul nu a primit niciun raspuns de la CSM, nu a sosit nimic pe aceasta adresa. Mai mult, e de semnalat faptul ca, la fel ca si in alte cazuri, inspectia nu a facut nimic in sensul stabilirii adevarului, si nu a chemat persoana in cauza sa-si sustina cele semnalate. Or, Legea 317/2004 republicata stipuleaza clar urmatoarele: Art 46 alin. (3) In cadrul cercetarii prealabile se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei. Ascultarea celui in cauza si verificarea apararilor judecatorului sau procurorului cercetat sunt obligatorii. Refuzul judecatorului sau procurorului cercetat de a face declaratii sau de a se prezenta la cercetari se constata prin proces-verbal si nu impiedica incheierea cercetarii. Judecatorul sau procurorul cercetat are dreptul sa cunoasca toate actele cercetarii si sa solicite probe in aparare”.

Iata in continuare acuzatiile deosebit de grave din plangerea senatorului Banias, trecute cu vederea de CSM, care nu ancheteaza niciodata cum cere legea, pe zona Inspectiei Judiciare. Practic, desi ascultarea magistratilor acuzati de abateri este obligatorie, inspectorii CSM nu se conformeaza cerintelor legale si nu fac decat sa simuleze cercetarea administrativa.

PLANGERE

“Subsemnatul BANIAS MIRCEA MARIUS, domiciliat in Constanta…. formulez urmatoarea PLANGEREimpotriva procurorilor din cadrul PARCHETULUI DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE –DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE – SECTIA DE COMBATERE A CORUPTIEI care instrumenteazaDOSARUL NR. 160/P/2010, plangere prin care solicit sa luati act de abuzurile pe care le-au savarsit acestia si sa luati masurile necesare in conformitate cu atributiile conferite de lege pentru sanctionarea acestora.

Precizez inca de la inceput ca eu personal am mai fost obiectul unor astfel de abuzuri in DOSARUL NR. 309/P/2010 al aceleiasi institutii, in care am fost pus sub invinuire pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, infractiune prevazuta de art. 264 pct. 1 C.pen. in conformitate cu care Ajutorul dat unui infractor fara o intelegere stabilita inainte sau in timpul savarsirii infractiunii, pentru a ingreuia sau zadarnici urmarirea penala, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infractiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 7 ani. Pedeapsa aplicata favorizatorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru autor. Favorizarea savarsita de sot sau de o ruda apropiata nu se pedepseste”.

Precizez faptul ca in acest dosar am fost citat, m-am prezentat la sediul D.N.A. BUCURESTI, impreuna cu avocatul ales fara sa existe nici o problema in ceea ce priveste colaborarea mea cu organul de urmarire penala.

Inca din momentul aducerii la cunostiinta a invinuirii in acel dosar s-a evidentiat abuzul procurorului care instrumenta cauza in sensul ca nu mi-a adus la cunostiinta o situatie de fapt concreta, o actiune sau inactiune pe care sa fi savarsit-o si care sa se inscrie in continutul constitutiv al infractiunii ci pur si simplu a fost copiat continutul infractiunii din Codul Penal.

La intrebarea avocatului privind faptele concrete care mi se imputa procurorul de caz a firmat ca o sa ne dam seama pe parcursul audierii.

Am dat o singura declaratie in care am relatat aspecte referitoare la diferite convorbiri telefonice pe care le-am avut, nu am fost confruntat cu nici unul dintre inculpatii din acel dosar si nu a mai fost savarsit nici un act de urmarire penala in ceea ce ma priveste.

Precizez faptul ca ceilalti inculpati nu au fost intrebati in nici un moment cu privire la relatiile lor cu mine in conditiile in care pe majoritatea dintre ei nu i-am cunoscut niciodata.

In acest conditii mi-am pus intrebarea scopului pentru care am fost pus sub invinuire deoarece din chiar momentul invinuirii, din toate probele din dosar era evident ca nu am savarsit nici o fapta penala, ceea ce s-a confirmat ulterior prin solutia de scoatere de sub urmarire penala din data de 09.02.2011 in temeiul art. 10 lit. a Cod procedura penala in sensul ca “FAPTA NU EXISTA”.

Am ajuns la concluzia ca singurul scop pentru care am fost pus sub invinuire in acel dosar a fost atragerea competentei INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE in solutionarea propunerilor de arestare preventiva si a celorlalte cereri formulate in acest dosar. Nu putem decat sa banuim care poate fi interesul unor procurori, ca cererile lor sa fie solutionate de o anumita instanta aleasa de ei, in conditiile in care propunerile de arestare preventiva in acel dosar au fost admise.

Mentionez faptul ca in acel moment, fiind si la primul meu contact cu organul de urmarire penala am considerat ca este un derapaj in activitatea acestei institutii, poate intamplator, astfel incat nu am formulat nici o plangere in legatura cu incalcarea de catre procurori cu stiinta a atributiilor de serviciu in sensul ca, avand cunostiinta de faptul ca nu am savarsit nici o infractiune, m-au pus sub invinuire.

In legatura cu DOSARUL NR. 160/P/2010 al aceleiasi institutii mentionez faptul ca nu am avut cunostiinta de el pana in ziua de 23 mai 2011 cand am fost ridicat de la domiciliul din Constanta, la orele 6.00 dimineata de catre ofiteri de politie in baza unui mandat de aducere emis de catre PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE – SECTIA DE COMBATERE A CORUPTIEI.

In conformitate cu prevederile art. 183 c.pr.pen. care reglementeaza mandatul de aducere O persoana poate fi adusa in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata pe baza unui mandat de aducere, intocmit potrivit dispozitiilor art. 176, daca fiind anterior citata nu s-a prezentat, iar ascultarea ori prezenta ei este necesara. Invinuitul sau inculpatul poate fi adus cu mandat chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca organul de urmarire penala sau instanta constata motivat ca in interesul rezolvarii cauzei se impune aceasta masura. Persoanele aduse cu mandat, potrivit alin. 1 si 2, nu pot ramane la dispozitia organului judiciar decat timpul strict necesar pentru audierea lor, in afara de cazul cand s-a dispus retinerea ori arestarea preventiva a acestora. Persoana adusa cu mandat de aducere este ascultata de indata de catre organul judiciar.

Consider ca este un abuz inimaginabil al acelorasi procurori care au instrumentat si dosarul anterior si care cunosteau faptul ca raspund la orice chemare a organului de urmarire penala, chiar si telefonica, fara sa ma citeze, fara sa aiba nici un element care sa motiveze o astfel de masura procesuala au dispus ridicarea mea de acasa de catre zece oameni, unii dintre ei politisti mascati, cu doua autoturisme. Scopul acestei masuri nu a fost decat cel de publicitate a activitatii D.N.A. in conditiile in care la ora 6.00 dimineata in fata casei mele se aflau si ziaristi care au filmat ridicarea mea.

In mod evident, in conditiile in care o astfel de operatiune era secreta, avand in vedere ca alte 30 de persoane au fost ridicate in acelasi timp din Constanta si transportate la Bucuresti, ziaristii nu puteau sa aiba cunostiinta de ridicarea mea DECAT DE LA ORGANELE DE URMARIRE PENALA. Procurorii nu au motivat in nici un fel acesta masura si nu cred ca raportat la probele administrate in dosar pot sa faca acest lucru. Aceasta masura abuziva nu poate fi jusitificata nici macar prin punerea mea in imposibilitate de a lua legatura cu celelalte persoane cercetate in acest dosar, deoarece aceste persoane au fost ridicate de la domiciliile lor si aduse la Bucuresti incepand cu aceeasi ora a diminetii.

In aceste conditii, am fost transportat la Bucuresti la sediul D.N.A. unde s-a adus la cunostiinta motivul pentru care am fost ridicat de la domiciliu. Am declarat procurorului faptul ca am avocat ales in persoana domnului avocat GABRIEL GRIGORE, care a fost contactat de catre organul de urmarire penala si i s-a pus in vedere ca in doua ore si jumatate sa fie prezent la sediul D.N.A.

Acesta a comunicat organului de urmarire penala ca nu poate fi prezent in Bucuresti decat in jurul orelor 15.00 – 16.00, si i s-a replicat ca procurorul are 30 de inculpati in dosar si nu poate sa astepte atat, situatie in care s-a asigurat pentru mine un aparator din oficiu. Precizez faptul ca avocatul ales a trimis pe fax o cerere in sensul celor mentionate mai sus.

Astfel, procurorul mi-a adus la cunostiinta faptul ca s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta in forma continuata si instigare ladelapidare, prev. de art. 7 pct. 1 din Legea nr. 39/2003 si art. 257 C.p. rap. la art. art. 6 din Legea nr. 78/2000. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. (7 acte materiale) si art. 25 C.p. rap. la art. 215′ pet. 1 C.p. (1 act material), totul cu aplic. disp. art. 33 lit. a C.p. Avand in vedere nerespectarea de catre organul de urmarire penala a dreptului la aparare, in conditiile art. 171 alin. 4 – 5 C.pr.pen. am refuzat sa dau orice fel de declaratie, afirmand ca voi da declaratii numai in prezenta aparatorului ales.

Potrivit art. 171 C.pr.pen. “ (1) Invinuitul sau inculpatul are dreptul sa fie asistat de aparator, in tot cursul urmaririi penale si al judecatii, iar organele judiciare sunt obligate sa-i aduca la cunostinta acest drept (…).

(4) Cand asistenta juridica este obligatorie, daca invinuitul sau inculpatul nu si-a ales un aparator, se iau masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu.

(4^1) Cand asistenta juridica este obligatorie, daca aparatorul ales nu se prezinta nejustificat la data stabilita pentru efectuarea unui act de urmarire penala sau la termenul de judecata fixat si nici nu asigura substituirea, pleaca sau refuza sa efectueze apararea, organul judiciar ia masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu care sa-l inlocuiasca, acordandu-i timpul necesar pentru pregatirea apararii. in cursul judecatii, dupa inceperea dezbaterilor, cand asistenta juridica este obligatorie, daca aparatorul ales lipseste, nejustificat, la termenul de judecata si nu asigura substituirea, instanta ia masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu care sa-l inlocuiasca, acordand un termen de minimum 3 zile pentru pregatirea apararii.

(5) Delegatia aparatorului desemnat din oficiu inceteaza la prezentarea aparatorului ales.

(6) Daca la judecarea cauzei aparatorul lipseste si nu poate fi inlocuit in conditiile alin. 4^1, cauza se amana.

In cauza, asa cum am aratat mai sus am un avocat ales astfel incat nu sunt indeplinite conditiile art. 171 alin. 4.

De asemenea aparatorul ales nu a putut fi prezent in mod justificat, in conditiile in care acesta este din Constanta, iar termenul acordat de catre procuror de 2 ore si 30 de minute nu putea fi respectat in mod obiectiv avand in vederte distanta dintre Constanta si Bucuresti precum si traficul aglomerat din capitala. In consecinta acesta masura este afectat de nulitate absoluta in conformitate cu prevederile art. 197 alin. 2 C.pr.pen. potrivit cu care “ (2) Dispozitiile relative la competenta dupa materie sau dupa calitatea persoanei, la sesizarea instantei, la compunerea acesteia si la publicitatea sedintei de judecata sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii. De asemenea, sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii si dispozitiile relative la participarea procurorului, prezenta invinuitului sau a inculpatului si asistarea acestora de catre aparator, cand sunt obligatorii, potrivit legii, precum si la efectuarea referatului de evaluare in cauzele cu infractori minori”.

Mai mult, procurorul mi-a adus la cunostiinta ca impotriva mea s-a luat prin ORDONANTA masura preventiva privind obligarea de a nu parasi tara din data de 23 mai 2011 pronuntata de GHEORGHE BOCSAN – procuror si LUCIAN PAPICI – procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei, ambii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei pe o durata de 30 de zile, de la 23.05.2011 si pana la 21.06.2011 (inclusiv), masura pe care de asemenea o consider nelegala si nejustificata si in consecinta am formulat plangere impotriva ei in conditiile art. 140^2 C.pr.pen. intitulat “Plangerea impotriva ordonantei procurorului privind masurile preventive prevazute in art. 136 lit. b) si c), in conformitate cu care “Impotriva ordonantei procurorului prin care se dispune luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea ori a masurii obligarii de a nu parasi tara, invinuitul sau inculpatul poate face plangere in termen de 3 zile de la luarea masurii, la instanta careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta(…)”.

Consider ca aceasta masura preventive este abuziva si a fost luata de catre organul de urmarire penala in conditiile in care, avand in vedere calitatea mea de senator al Romaniei, nu se putea lua masura preventiva a retinerii si mai departe sa faca propunere de arestare preventiva.

Astfel, in cauza nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 136 din Codul de Procedura Penala, respectiv scopul masurilor preventive : pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal ori pentru a se impiedica sustragerea invinuitului sau inculpatului de la urmarirea penala, de la judecata ori de la executarea pedepsei.

In cauza, asa cum am aratat mai sus am mai fost cercetat de catre D.N.A., m-am prezentat la toate termenele stabilite de catre organul de urmarire penala si s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala.

In aceste conditii, avand in vedere si calitatea mea de senator al Romaniei, IN MOD EVIDENT O ASTFEL DE MASURA PREVENTIVA NU SE IMPUNEA IN CAUZA, FIIND NEJUSTIFICATA deoarece nu se ridica problema afectarii de catre mine a desfasurarii procesului penal, sau sustragerii mea de la urmarirea penala.

Astfel, invinuirea adusa nu are nici un fel de legatura cu obligatiile impuse prin masura preventiva si credem ca nici o proba administrata in cauza nu conduce la concluzia impunerii ca obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala sau, dupa caz, la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; b) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; c) sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura; d) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme”.

Bineinteles ca in urma probelor care se vor administra in aceasta cauza se va dovedi netemeinicia acuzatiilor aduse, netemeinicie cunoscuta de catre procurori chiar in momentul inculparii.

Din toate cele relatate mai sus rezulta in mod evident abuzurile crase al procurorilor care instrumenteaza acest dosar si in consecinta va solicit sa luati toate masurile, potrivit competentelor legale si regulamentare pentru inlaturarea acestor abuzuri, imposibilitatea producerii lor in viitor fata de alte persoane si sanctionarea autorilor abuzurilor.”

utorilor abuzurilor.”