Doruilioi.com

Tânărul Tătuc al Justiției și drumul spre anarhie

ponta

July 16, 2013   Politică

Motto: „Victor Ponta, în vârstă de 39 de ani, care și-a copiat lucrarea de doctorat și care s-a lăudat cu un Master niciodată efectuat la Universitatea Catania, este de o aroganță de nesurmontat, la fel ca îndrumătorul său de doctorat Adrian Nastase. El crede că poate scăpa cu orice pentru că nimeni nu e ca el. La Bruxelles mima pe neînțelesul, calomniat de Basescu, dar, în același timp, se angaja să îndeplinească imediat toate cererile Comisiei Europene”. Frankfurter Allgemeine Zeitug

Dorința de a îngenunchia Justiția a fost una din temele de campanie electorală ale uslașilor, pe care nici măcar nu au ascuns-o, Voiculescu/Ponta/Antonescu declarând public că ”nu avem puterea până nu avem justiția”. Cum poți să lupți pentru a avea justiția la degetul tău cel mic și în același timp să ai și simpatia alegătorilor pentru această ticăloșie? Simplu, iei un anumit post de televiziune și seară de seară, non-stop și fără oprire faci talk-show din întâmplări cu subiecte despre procurori/judecători/anchete în derulare/sentințe judecătorești. Și toci acest tip de manipulare la nesfârșit inducând faptul că tot ce se întâmăplă/sau nu se întâmplă în sistemul judiciar se datorează faptului că Băsescu dispune în justiție după cum vor mușchii lui. Până când creierul românului percepe ca fiind ceva normal și legal ca USL-ul să lupte pentru eliberarea acesteia de sub dominația băsesciană. Înfiebântat de manipularea zilnică că tiranul dă ordine pe cine să ancheteze/sau pe cine să nu ancheteze procurorii, cui să dea/sau cui să nu dea dreptate judecătorii, nu mai observi că Președintele nu a avut nici un amestec direct în actul de justiție în acești aproape 10 ani și că, de la instalarea lui la Cotroceni, Justiția a ieșit de sub globul de sticlă în care trăia, a anchetat cu mai mult curaj oameni politici sau de afaceri din România, au fost sancționați penal chiar procurori sau judecători colegi cu cei care au dat sentințele, ceea ce nu s-a întâmplat până în anul 2004.

Lucrul care mi se pare însă cel mai grav este că, orbit de ura pe care respectivul post de televiziune ți-o inoculează ceas de ceas, nu mai observi că de fapt cei care atacă Justiția cu orice prilej sunt chiar reprezentanții USL. Și din această ură, ale cărei motive se regăsesc nu în  franchețea cu care Băsescu spune ceea ce gândește (franchețe uneori supărătoare pentru un președinte – vezi ”țigancă împuțită”) sau din susținerea măsurilor de austeritate luate de guvernul Boc, ci din porția de ură pe care ți-o servește în fiecare seară, de 2-3 ani această televiziune, astfel încât ajungi la un reflex pavlovian, cum auzi cuvântul Băsescu ura îți țâșnește prin toți porii și ești în stare să girezi USLul pentru orice încălcare de lege doar așa ca să te bucuri că ”ce i-au tras-o!!!”. O răzbunnare pe care o vei regreta mult prea târziu.

Nu fac apologia măreției lui Băsescu, este și el om și a făcut câteva greșeli ca Președinte, pe care le-am sancționat eu însămi la vremea lor. Am încercat însă să găsesc pe internet evenimente în care s-ar regăsi amestecul Președintelui în actul de justiție și, în afară de declarațiile sforăitoare ale liderilor USL sau de grosolana manipulare de la respectivul post TV, n-am găsit nimic concret care să îl acuze pe Președinte. Am găsit însă știri despre faptul că în timpul mandatelor sale la Cotroceni procurorii au anchetat, judecătorii au judecat și uneori condamnat chiar membri ai acelui partid despre s-a spus că era partidul de suflet al Președintelui. Ori o asemenea atitudine a Justiției care nu a ales din ce parte a eșichierului politic era omul cercetat, arestat, judecat sau condamnat m-a condus la concluzia că a existat măcar un început de justiție independentă și că acesta era țelul spre care tindea Președintele.

Încercând să descopăr de câte ori s-a amestecat Băsescu într-un caz concret aflat în derulare la Parchet sau Instanțe judecătorești, am dat peste un număr impresionant de cazuri în care USL-ul este cel care aproape ordonă Justiției cum să se comporte într-un caz sau altul. Și, fără a avea pretenția expunerii lor în ordine cronologică sau a enumerării limitative, vă las pe voi să trageți concluzia dacă Băsescu s-a amestecat în treburile Justiției sau cei care au făcut-o sunt de fapt acuzatorii lui, dacă nu cumva suntem întrun caz flagrant de ”hoții strigă hoțul”.

Victor Ponta  – despre decizia de condamnare a lui Adrian Năstase la instanţa de fond:

Personal, sunt dezamăgit de acest verdict. Cunosc dosarul şi ştiu cât de multe presiuni politice s-au facut în construcţia sa. Sunt însă convins că domnul Nastase va face recurs, şi cu acest prilej îşi va putea demonstra nevinovaţia.”

– Victor Ponta – despre decizia Tribunalului București care a trimis dosarul lui Dan Voiculescu înapoi la Curtea Supremă, pe motiv că inculpatul a redevenit senator:

“Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist și cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizie greșită și ar trebui CSM, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie.”

– Victor Ponta le trasează procurorilor sarcini de partid, în dosarul în care este cercetat ministrul Liviu Dragnea:

“Nu vreau să mai vad, ca anul trecut, scene din anii 50, cu procurori din vacanţă, care cercetează oameni de la țară”

– Victor Ponta le-a transmis judecătorilor ca ar fi “nefericit” dacă sportivul Gică Popescu va fi condamnat la închisoare:

“Dacă au gresit, înţeleg că e vorba de evaziune fiscală, să plătească, dar un sportiv ca Gică Popescu nu merită umilit. N-aş fi fericit să-l vad la închisoare“, … “lui Gică Popescu i-aş ierta orice“.

– Victor Ponta si-a declarat “simpatia” pentru Gigi Becali, cu cateva ore inainte de pronuntarea sentintei de condamnare:

– Victor Ponta jignește un judecător, îndemând la neîncredere în activitatea acestuia:

“Vă dați seama dacă încăpeți pe mâna domnului Danileț să vă judece? Doamne ferește! Bine că e la CSM și nu judecă”.

– Victor Ponta a sperat ca Fenechiu să fie achitat de către instanţa supremă, declarându-și public simpatia:

“O să vorbesc cu dânsul, sper să fie achitat”, … ”Nu regret. Când am ezitat, în decembrie, a fost tocmai pentru că ştiam de acel dosar vechi. (…) A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi şi pentru asta o să-i mulţumesc întotdeauna public”.

– Victor Ponta dă ordine organelor de cercetare penală în legătură cu ancheta Bac 2013:
“Politiștii nu trebuie să ia niciun elev cu forța, să facă bine procurorul sa îi citeze. Ce e asta, luăm copii cu autobuze, suntem iarași pe vremea lui Morar, pe vremea comuniștilor, cu luat oameni? Eu am întrebat, nu trebuia să fiu eu informat, dar acum am întrebat și înțeleg că nu există mandat de aducere, dacă nu există mandat de aducere, să facă bine să facă citație procurorul care are dosarul”, …”Ce să fac, nu am eu treabă de administrare a justiției. O să vorbesc cu ministrul Justiției să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică, dar repet nu trăim în vremurile lui Daniel Morar și ale comuniștilor să luăm oameni de pe stradă, și cu atât mai puțin copii”.

Cum abia în decembrie 2013 se împlinește un an de când USL-ul a preluat frâiele României fiind legitimat de rezultatul din alegeri, încep să am temeri pe care le consider justificate, pentru ceea ce ne așteaptă în următorii 3 ani.  Chiar premierul actual a spus, pe vremea când era în opoziție, că o țară în care nu mai există încredere în justiție este o țară care se îndreaptă spre anarhie. Aflat la putere, se pare că a uitat această declarație căci amestecul acestuia în actul de justiție nu poate decât să îndemne omul simplu să nu mai dea nici doi bani pe actul de justiție îndreptând țara spre anarhie.

Căci indiferent cât de curajoși ar fi judecătorii sau procurorii, să nu uităm că există o limită în toate, că sunt și ei oameni și că aceste atacuri fie îi vor face să cedeze nervos, fie se vor supune acestor lupi în blană de oaie a căror singură regulă este uciderea statului de drept după voința și interesele lor care nu au nimic de a face cu poporul român și interesul național. Iar noi, cetățenii. trebuie să conștientizăm că apărarea valorilor pentru care au murit oameni în decembrie 89 și în iunie 90 nu poate fi lăsată doar în mâna Justiției fără a fi noi înșine străjeri.